Akcija Vile Zlatibor!
PET FRIENDLY - U našim apartmanima je dozvoljen boravak i Vaših kućnih ljubimaca. Vila Zlatibor želi da zaista uživate u blagodetima Zlatibora, a ako morate da razmišljate gde je i šta radi Vaš ljubimac onda to nije pravi odmor. Dobro došli!
   |   

Sirogojno


Sirogojno - etno selo na Zlatiboru

Sirogojno je najpoznatije etno selo izradjeno od kuća donetih ih svih krajeva Zlatibora, ali i čuvenim džemperima od vune koji su poznati i u Evropi.


Sirogojno je selo u istočnom delu Zlatibora koje se razvilo oko crkve Petra i Pavla koja je podignuta 1821. godine i koja se nalazi pod zaštitom države. U crkvi se nalaze jedinstvena vrata sa duborezom, ikone iz 19. veka, ali se na zidovima ove crkve nalaze ispisana imena poginulih vojnika iz Prvog svetskog rata.

U Sirogojnu se nalazi i poznato etno selo sagradjeno od kuća donetih sa svih strana Zlatibora kako bi se očuvala tradicija Zlatiborskog sela. U ovim kućama možete pogledati eksponate koji su se koristili u svakodnevnom životu jedne porodice.

Neke od kuća su preuredjene za stanovanje, postoji krčma, a ovo specifično mesto poseti veliki broj turista tokom godine.

Sirogojno je poznato i po svojim vrednim pletiljama koje vunu pretaču u kvalitetne, lepe ručno radjene džempere koji se prodaju po celoj Evropi.

Ako ste na Zlatiboru, preporučujemo Vam da posetite Sirogojno i uživate u sačuvanom delu istorije.
 
ribbon
Apartmani u Vili Zlatibor obezbedjuju udoban smestaj na Zlatiboru

Apartmani Vile Zlatibor

Apartmani Vile Zlatibor su funkcionalni, u kupatilima se nalaze peškiri ...

 

Opširnije...

ribbon
Izleti na Zlatiboru

Nezaboravni izleti!

Otkrijte Zlatibor na potpuno nov način. Uživajte u nezaboravnim izletima!

 

Opširnije...

ribbon
PIjaca na Zlatiboru

Manifestacije na Zlatiboru

Zlatiborsko leto .... manifestacija koja se održava na više lokacija...

 

Opširnije...

ribbon

O planini Zlatibor

Netaknuta priroda, izvori vode ... gde ih najmanje očekujete.

 

Opširnije..

top