Akcija Vile Zlatibor!
PET FRIENDLY - U našim apartmanima je dozvoljen boravak i Vaših kućnih ljubimaca. Vila Zlatibor želi da zaista uživate u blagodetima Zlatibora, a ako morate da razmišljate gde je i šta radi Vaš ljubimac onda to nije pravi odmor. Dobro došli!
   |   

Stopića pećina


Stopića pećina na Zlatiboru

Svetla dvorana, Tamna dvorana, Velika sala sa kadama, Kanal sa kadama, Rečni kanal... da li znate šta označavaju ova imena?

Ovo su nazivi dvorana koje čine Stopića pećinu smeštenu u blizini mesta Rožanstva, na Zlatiboru. Stopića pećina je duga oko 2000m, a visoka je oko 50m. Iako se ne odlikuje velikim brojem pećinskih ukrasa, poznata je po svojim bigrenim kadama, zahvaljujući kojima spada u jednu od najlepših pećina Srbije. Bigrene kade su udubljenja oivičena kamenom u kojima se sakuplja voda. Kada se sakupi dovoljno vode onda kreće fantastično prelivanje vode po kaskadama koje oduzima dah.

Stopića pećina je rečna pećina jer kroz nju protiče Trnavski potok. Ulaz u pećinu se nalazi na 711,18m nadmorske visine, a sam otvor je impresivan jer je širina otvora 35 metara, a visina je 18 metara.

Zato Vam preporučujemo da kada ste na Zlatiboru odvojite vremena da obidjete i Stopića pećinu jer sve ljudske gradjevine koliko god bile lepe, ne mogu se porediti sa majstorijom prirode.
 
ribbon
Apartmani u Vili Zlatibor obezbedjuju udoban smestaj na Zlatiboru

Apartmani Vile Zlatibor

Apartmani Vile Zlatibor su funkcionalni, u kupatilima se nalaze peškiri ...

 

Opširnije...

ribbon
Izleti na Zlatiboru

Nezaboravni izleti!

Otkrijte Zlatibor na potpuno nov način. Uživajte u nezaboravnim izletima!

 

Opširnije...

ribbon
PIjaca na Zlatiboru

Manifestacije na Zlatiboru

Zlatiborsko leto .... manifestacija koja se održava na više lokacija...

 

Opširnije...

ribbon

O planini Zlatibor

Netaknuta priroda, izvori vode ... gde ih najmanje očekujete.

 

Opširnije..

top